Aktiviteter

  • Aktiviteter

AKTIVITETER OG ATTRAKSJONER

Strand Hotel Fevik har med sin beliggenhet kort avstand til en rekke aktiviteter og attraksjoner. Utvalget er mangfoldig og variert og vil passe for både småbarnsfamilier på ferie og voksne par som ønsker kulturelt påfyll under et weekendopphold.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken er landets største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien. Parken er åpen hver dag hele året. I hovedsesongen på sommeren er kveldsforestillingene med Kaptein Sabeltann den største attraksjonen, i tillegg til Kardemomme by og 140 ulike arter dyr.
www.dyreparken.no

Fjæreheia 2017 (4. ? 12. juli 2017)
Terje Vigen ? en musikal.
www.kilden.com

Skral Festival (11. ? 12. juli 2017)
Skral Festival lover deg herlig stemning, sørlandske vibber og ekstremt god musikk. Strategisk plassert et ekte steinkast fra vannkanten er dette en unik mulighet til å delta på en skikkelig festival med livemusikk, handlegate, camp og forhåpentligvis skikkelig bra vær!
www.skral.no

Canal Street (26. ? 29. juli 2017)
Canal Street er en av Norges aller fineste musikkfestivaler og har sine røtter i jazz og blues. En av festivalens kjennetegn, er bruken av spesielle arenaer der særpreg og opplevelse går hånd i hånd med musikalske møter.
www.canalstreet.no

TEDxArendal (September 2017)
Neste TEDxArendal med «ideas worth spreading» skjer 23.september 2016 i Arendal kulturhus.
www.tedxarendal.com

Bomuldsfabriken Kunsthall
Bomuldsfabriken Kunsthall ligger i naturskjønne omgivelser ved Langsævannet i Arendal og er en møteplass hvor publikum kan få oppleve det beste og mest aktuelle som skjer i samtidskunsten.
www.bomuldsfabriken.no

Vitensenteret, Arendal 
Masse morsomme aktiviteter/show både i ukedagene og i helgene, spesielt for barn 6år+.
www.vitensor.no

Hesnes Gartneri og Kjøkken, Grimstad
Her kan man handle lokale, friske råvarer og blomster. Koselig kafe og gavebutikk.
www.hesnesgartneri.no

Nøgne Ø mikrobryggeri
Mikrobryggeriet nøgne Ø ? det kompromissløse bryggeri. Duftende, smaksrike ales er blitt en stor eksportvare fra lille Grimstad. Omvisning med overraskende smaksmeny.
www.nogne-o.com

Ibsenmuseet i Grimstad
Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste Ibsen-museum, åpnet så tidlig som i 1916. Museet ligger i bygningen hvor Henrik Ibsen arbeidet som apotekermedhjelper, og hvor han skrev sitt aller første skuespill Catilina. Det var her det som siden skulle bli et av verdens mest kjente forfatterskap begynte.
www.gbm.no/ibsenmuseet

Agder Teater
Teateret i steinbruddet! Det gamle dagbruddet for den karakteristiske røde fjæregranitten har siden 1993 vært skueplass for både Ibsens dramatikk og moderne rockemusikaler. Permanent tribuneanlegg med ca 1000 seter sto ferdig i 1999.
www.kilden.com/fjereheia

Grimstad Golfklubb
På Hodnebrog ? 2 km fra avkjørsel på rv420 til Hesnes. Godkjent av Norges Golfforbund. Banen har 9 hull med total lengde på 1820 m, som er 2/3 av en fullverdig 9-hulls bane. Driving range ? 25 da. med utslagsmatte og ballautomat.
www.grigk.no

Grimstad Sjøfartsmuseum
Ett av ialt tre bevarte seilskipsverft i Norge. Ligger i «Det gamle kontor»; administrasjonsbygningen til det gamle seilskips-verftet i Hasseldalen, etabl. 1841. Gir oss et tilbakeblikk på seilskutenes storhetstid i Norge.
www.gbm.no/sjofartsmuseet

Norsk Hagebruksmuseum
Her er samlet gamle gjenstander fra gårdsbruk og gartneri, bl.a. en gammel frøhandel og et eget vinmuseum fra Fuhrs Vinkjeller. Viser også utstillingen Hamsun som bonde. I parken og skogkanten på Dømmesmoen finnes bl.a. arboretsti, 43 gravhauger, Ibsens Urtehave og varmekjære vekster som blåregn og bambus. Birger Beislands samlinger, som inngår i museets samlinger, kan besøkes på Berge Gård etter avtale.
www.gbm.no/norsk-hagebruksmuseum

For mer informasjon:

Arendal 
www.arendal.com

Visit Sørlandet
www.visitsorlandet.com

Grimstad Turistkontor
www.visitgrimstad.com

Sørlandske Sommernetter
www.sorlandskesommernetter.no